Hoofdvestiging:
De Gier BV
Vlaardingweg 22
3044 CK Rotterdam
Industrieterrein
Spaansepolder)

T: +31(0)10-2080044
F: +31(0)10-4621295
E: degier@de-gier.com

2e vestiging:
De Gier BV
Melbournestraat 80
3047 BJ Rotterdam
(Bedrijvenpark Noord-West)

Historie

De Gier Rotterdam, nu gespecialiseerd in horizontaal en verticaal transport, vind haar oorsprong in montage- en constructiewerken.

De Heer J. de Gier begon in 1931 met het bedrijf De Gier Montagewerken. Als aanvulling hierop werden in de eerste jaren verschillende hijsmasten aangeschaft om zo de zware lasten omhoog te brengen en daarna te monteren.

In het begin gebruikte men nog handlieren die later werden vervangen door motorlieren. Na de Tweede Wereldoorlog werden de eerste takelwagens aangeschaft om zo assistentie te verlenen bij de montage. In het begin werden deze takelwagens alleen gebruikt voor eigen werkzaamheden.


Toen later de mobiele kranen ontstonden en er daarvan meerdere aangeschaft werden, werden deze ook verhuurd aan derden. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het plaatsen van hout-, beton- en ijzerconstructies.

Na de eerste generatie kranen brak het tijdperk van de hydraulische mobiele kranen aan. De eerste hiervan die door De Gier werd aangeschaft, was een Nooteboom kraan met een mastlengte van 24 meter welke later vervangen werden door onder andere kranen van bekende fabrikanten zoals Nellen, American Hoist, Bantam en Coles.

Nadat de jaren vorderden werden eind jaren 80 de nieuwste kranen aangeschaft van het merk Gottwald en begin jaren 90 Tadano en Grove. Reeds beschikken wij nu over een uitgebreide vloot kranen van bekende merken als Terex Demag, Liebherr, Deutsche Grove en Spierings en verzorgen wij alle fabrieksverhuizingen, transporten en de- en montage werkzaamheden.